Туризм в Украинских Карпатах
 Помощь      Поиск      Пользователи


 Страниц (1): [1]   

> Описание: Давайте поговоримо про жрачку в поході. А також обговоримо декілька рецептів.
Wizi
Отправлено: 29 Ноября, 2012 - 00:53:19
Post Id


новичок


Покинул форум
Сообщений всего: 17
Дата рег-ции: Нояб. 2012  



Специализация: нет



Ну що ж "любі друзі (с)" поговоримо про хавку в походах. Для тих хто випадково сюди попав скажу зразу - ми не розглядаємо рецепти всіляких дефлопе по-французьки, а також всіляких королівських креветок під соусом з молока гірского козла. Ми поговоримо про прості, але дуже поживні страви, які досить легко таскати в наплічнику (по москальськи - рюкзак) і потім щось з цього приготувати.

Ну почнемо з того що повинно бути в наплічнику кожного годного туриста
1. Горілка. Хоч і не жрачка, але повинна бути. Як не для прийому в середину, так як просто засіб для знезараження. Зазвичай беремо по 0.5 л. на брата. Для тих хто не вживає рекомендую все таки на стоянці все таки випити 50гр. - дідько його зна, що ви приготуєте їсти, а от 50 гр. горілки дозволяють не траванутися.

2. Крупи. Рис, гречка. Ну є ще всілякі монстри, що тягнуть пшонку, манку, кукурудзяну муку і т.д. Я ж рекомендую брати гречку або рис (ну можна ще і макарони). Чому так ? Що рис, що гречка розварюється в 4-5 разів. І типу круто - взяли один пакетик гречки і вистачає надовго.

3. Тушонка. Ну якщо у вас є домашня - я вам заздрю. Якщо ні - ну щож - шуруйте в магазин і затарюйте. Всі тушонки в магазині - лайно, але інших немає. Рекомендую брати в скляних банках - там ви хоч бачите, що купуєте. Для профілактики перед їжею рекомендую виконати пункт 1.

4. Ковбаса. Діло смаку кожного. Краще брати в герметичних упаковках. Зимою проблем не буде, а в літку - якщо відкрили - зарзу зжерти (ну просто не хочеться потім спілкуватися із зародками нової цивілізації, яка буде розвиватися на відкритій колбасі)

5. Хліб. Річ звичайно класна і корисна. Але зараза займає багато місця в наплічнику. Ну я беру завжди дві буханки. Більше немає змісту - зазвичай він пліснявіє.

6. Шоколад - весчь. Пару плиточок - і маєте запас енергії. При переході парочка шматочків і ви повні сил та енергії (с).

6. Сухі супи та інші вироби хімічної промисловості. Ну тут на любителя - в принципі хороша штука, після переходу попити теплого бульйончику або супчика, або зажерти картопляного пюре (точніше тієї субстанції зі смаком пюре). Ну якщо ви в нормальному житті цими "продуктами" не зловживаєте, то в принципі в поході пару раз можна і спожити. Але якщо ви бідний студент, який харчується виключно "Мівіною"... ну мої співчуття вам.

7. Ну всякого іншого по смаку. Наприклад одну цибулинку. Часничок пару головок (особливо зацінять ті хто вживає пункт 1). Звичайно, кавун брати я не рекомендую (хоча для справжніх маньяків...). Також не рекомендую таскати шашлики (нє, ну якщо ви йдете тупо побухати в горах ,з видом на Говерлу, за два метра від зупинки поїзда - то звичайно можна, але ми ж то говоримо про нормальний похід). Чому шашлик нє - бо він важкий, а з’їдається на ура, а голодний все одно залишишся. І питання - а на дідька я його так далеко таскав ?

8. Всілякі спеції та соуси. Сіль НЕ ЗАБУВАТИ. Кетчуп та майонез йдуть, як діти в школу. Так так я вже чую голоси - "Те що продається в магазинах майонезом не являється". Таким чувакам моя відповідь - так забацайте свій власний і вперед. Але він зіпсується ще в поїзді (ну що ви хочете - яєчні білки). Тому засуньте свої перестороги куди подалі і візьміть майонез. Бажано такий що з кришечкою, яка закручується. Зі спецій можна взяти ще перчик - ну то діло смаку.
(Добавление)
А тепера пару рецептів. Вони прості як число 11. І так

"Гречка з тушонкою"
Офігєть - рецепт дуже складний. Тому вкурюйте повільно:

1. Варимо гречку. В казанок закинути крупу. Розрахуйте скільки вам треба і не забувайте, що вона розварюється в пропорції 1 до 4 (плюс-мінус). А то вийде ситуація як в казці "Казанок вари, казанок не вари". Заливаєте водою так, щоб заповнити весь казанок. Далі на вогнище і чекаєте. Також до цього діства можна кинути одну цибулину (почищену звичайно і розрізану навпіл) - після готовки її можна викинути (або зжерти - дивлячись наскільки ви голодні). Також коли вода трохи нагріється не забуваємо посолити.

2. Чекаємо допоки вода повністю википить. Не рекомендується якимсь чином прискорювати даний процес (типу помішувати, випивати воду, зливати). Коли води в казанку не стане - можна знімати

3. Викидаєте туди тушонку. Викидаєте стільки, скільки дозволяє ваша совіть та ваше почуття міри. Все це розмішуєте.

4. Перед вживанням смачно здобрити кетчупом з майонезом і їсти тільки після прийнятих 50 гр. всередину.

Готувати та їсти таку страву рекомендується виключно після повноцінного денного переходу, бо інакше жерти ніхто не буде.

"Борщик". Ну цю страву можливо готувати якщо хтось згодиться таскати картоплю. Можна купити спеціальну заправку - там і є рецепт (в принципі такий варіант самий оптимальний). Якщо ж хтось притаскає всі необхідні інгрідієнти (буряк, капусту, картоплю, цибулю), а також пательню для того щоб це все засмажити - не беріть цього дебіла більше в похід.

"Ковбача засмажена на патичці" - ги ну в принципі все зрозуміло з назви Улыбка

"Кулеша". Справжня гуцульска страва. Відчуй себе гуцулом. Готується дуже просто - на казанок 2-3 літри треба повну пригоршню кукуруджяної муки (може і більше - то треба визначати експерементальним iляхом - накрайняк ви отримаєте бануш - теж відчуєте себе гуцулом). Коли вода закипить - кидаєте муку в кипяток і перемішуєте. Перемішувати бажано чимсь деревяним, бо ложки просто не вистачить. Мішати треба постійно, поки не загусне. Далі казанок перевертаємо догори дригом і звідтиля вивалюється те, що ви приготували.
Ну поки що все – далі походу діла буду щось новеньке підкидати.
 
 Top
vcv Администратор
Отправлено: 03 Декабря, 2012 - 02:21:15
Post Id



новичок


Покинул форум
Сообщений всего: 39
Дата рег-ции: Нояб. 2012  



Специализация: Пешеходный туризм



Wizi пишет:
"Гречка з тушонкою"
Офігєть - рецепт дуже складний.

Нереально просто, який складний рецепт! Улыбка

Доречі, гречану кашу можна досить смачно поїсти і без тушонки, правда це таки дуже сумно... з тушонкою вона набагато смачніша.
Прикреплено изображение (Нажмите для увеличения)
ph01.jpg
 
 Top
vcv Администратор
Отправлено: 03 Декабря, 2012 - 19:51:35
Post Id



новичок


Покинул форум
Сообщений всего: 39
Дата рег-ции: Нояб. 2012  



Специализация: Пешеходный туризм



Я ещё, кстати, про шашлык-машлык написал...

Статья здесь.
 
 Top
vcv Администратор
Отправлено: 07 Декабря, 2012 - 00:08:01
Post Id



новичок


Покинул форум
Сообщений всего: 39
Дата рег-ции: Нояб. 2012  



Специализация: Пешеходный туризм



Wizi пишет:
Можна купити спеціальну заправку - там і є рецепт (в принципі такий варіант самий оптимальний). Якщо ж хтось притаскає всі необхідні інгрідієнти (буряк, капусту, картоплю, цибулю)... не беріть цього дебіла більше в похід.


Ну, скажімо так, почнемо з того, що в заправці немає капусти...

Состав заправки для красного украинского борща "Чумак": вода, томаты протёртые, свекла резанная сушёная, соль, сахар, порошок свеклы, масло подсолнечное, лук, чеснок, морковь, уксусная кислота, порошок корня сельдерея, лимонная кислота, укроп, петрушка, паприка, перец чёрный молотый. Консервант - сорбиновая кислота (Е200), усилитель вкуса - глутамат натрия.

Тому без спеціально взятої із собою капусти борщ нормальний зварити ніяк не вийде. Цибуля ж береться в похід нерідко зовсім не для борщу, тому її підсмажити (якщо є) буде для смачного борщику дуже корисно.

З буряком погоджуся, тут повне западло Улыбка В заправці бурячок є і того досить...

Без картоплі борщ трохи дивний, але я і такий готував. В заправці картопельки немає. Ну, не треба ж кілограмами картоплю нести, вистачить і декілька картоплин на досить великий казанок, для створення смаку, а решта картоплі - скільки потягнете так, щоб сильно не напрягатися.
Прикреплено изображение (Нажмите для увеличения)
borstch.jpg
 
 Top
vcv Администратор
Отправлено: 16 Декабря, 2012 - 13:49:17
Post Id



новичок


Покинул форум
Сообщений всего: 39
Дата рег-ции: Нояб. 2012  



Специализация: Пешеходный туризм



Wizi пишет:
6. Сухі супи та інші вироби хімічної промисловості. Ну тут на любителя - в принципі хороша штука, після переходу попити теплого бульйончику або супчика, або зажерти картопляного пюре (точніше тієї субстанції зі смаком пюре). Ну якщо ви в нормальному житті цими "продуктами" не зловживаєте, то в принципі в поході пару раз можна і спожити.


Повнiстю згоден. Економiя часу досить таки серйозна, та й у шлунок гарячого закинути перед виходом на вершину зайвим не буде...
Прикреплено изображение (Нажмите для увеличения)
Untitled-1.jpg
 
 Top
Wizi
Отправлено: 17 Декабря, 2012 - 12:00:22
Post Id


новичок


Покинул форум
Сообщений всего: 17
Дата рег-ции: Нояб. 2012  



Специализация: нет



Ще в зимку дуже рекомендується брати термос з чаєм. Приємно випити теплого чайку серед засніженого поля, чи то на вершині гори. Але все таки рекомендується брати спеціальні туристичні термоси об'ємом 1 літр. Вони маленькі і місця мало займають.
 
 Top
vcv Администратор
Отправлено: 17 Декабря, 2012 - 18:47:55
Post Id



новичок


Покинул форум
Сообщений всего: 39
Дата рег-ции: Нояб. 2012  



Специализация: Пешеходный туризм



Wizi пишет:
рекомендується брати спеціальні туристичні термоси об'ємом 1 літр. Вони маленькі і місця мало займають.

Якщо кожному туристу в групi мати по такому термосу - буде iдеальний варiант. Ну, двi людини на один лiтровий термос теж нормально, але бiльше двох рил на один такий термос призводить до ситуацiї по типу "мы делили апельсин, много наших полегло нас, а он один..."
 
 Top
Wizi
Отправлено: 26 Декабря, 2012 - 15:39:59
Post Id


новичок


Покинул форум
Сообщений всего: 17
Дата рег-ции: Нояб. 2012  



Специализация: нет



Особливо хочеться відмітити тих, хто на дієті і йде в гори. Дієту засуньте куди подалі. Сильного вибору в поході у вас немає - тому їжте що дають Радость Досить часто дієтою забороняється їсти солодке - і дійсно вуглеводи(хліб, солодке, картопля) призводять до швидкого набору зайвої ваги, але це в умовах комфортного середовища (парцюєте вдома, чи в теплому офісі). Але коли "за бортом" холодрига, а пиляти, ще і пиляти - чай З ЦУКРОМ пити обовязково. ТАк само як їсти пару шматочків шоколаду. Це величезний запас енергії, який вам дуже знадобиться.
 
 Top
vcv Администратор
Отправлено: 27 Декабря, 2012 - 17:02:55
Post Id



новичок


Покинул форум
Сообщений всего: 39
Дата рег-ции: Нояб. 2012  



Специализация: Пешеходный туризм



Wizi пишет:
Також не рекомендую таскати шашлики...

Тут можна сказати про шашлики таким чином: якщо в поході є шашлики - це добре, але якщо немає - ще краще!

Wizi пишет:
Особливо хочеться відмітити тих, хто на дієті і йде в гори. Дієту засуньте куди подалі.

Тут я повністю згоден, проте є виключення - проблеми із здоров’ям (лікарська заборона щось там вживати такого).
 
 Top
Страниц (1): [1]
« Походная кулинария »


Все гости форума могут просматривать этот раздел.
Только зарегистрированные пользователи могут создавать новые темы в этом разделе.
Только зарегистрированные пользователи могут отвечать на сообщения в этом разделе.
 




Powered by ExBB
ExBB FM 1.0 RC1 by TvoyWeb.ru
InvisionExBB Style converted by Markus®
Copyright © voyager.in.chv.ua, Vladimir Zenko, 2010-2017

[Script Execution time: 0.0658]     [ Gzip Disabled ]